Club reglement

Club reglement

Pokahnights is de grootste live pokerclub van België. Elke maand ontvangen we meer dan duizend unieke spelers aan de tafeltjes in onze rooms. Om er zeker van te zijn dat alles in goede bannen loopt is het nodig dat er duidelijke regels zijn. Elke speler die deelneemt aan onze tornooi verklaart zich akkoord met het club reglement en erkent de regels. 

POKERREGELS

Het gaat hier niet over de regels van het pokerspel zelf maar over alle vormelijke afspraken en verplichtingen waaraan je jezelf moet houden tijdens het poker spel. 

De floor en TDA zijn baas

Iedereen die deelneemt aan de live poker events van Pokahnights erkent dat de Floor en de Tournament Director die het tornooi leidt alle beslissingsmacht heeft om het tornooi in goede banen te leiden. De Pokahnights crew kan gelijk welke beslissing nemen in het belang van het correct verlopen van een live poker tornooi. Pokahnights volgt de pokerregels die uitgevaardigd werden door de TDA (Poker Tournament Directors Association – www.pokertda.com). De Floor en de Tournament director hebben het recht om hiervan af te wijken indien de situatie het vereist. 

 1. Respect voor iedereen is de basis. Als je met een open en respectvolle ingesteldheid plaatsneemt aan de tafel is dat altijd een goede basis om het spel correct te laten verlopen. 
 2. Beslissingen van de Floor of Tournament Director zijn onherroepelijk. Zijn of haar wil is wet. Je mag ervan uitgaan dat de Pokahnights medewerkers altijd beslissingen nemen die in het belang van het tornooi zijn en Fair Play in de hand werken. Als er vragen of discussies zijn aan tafel, roep dan altijd de floor of de tournament director, na een situatie is het onmogelijk om correcties of rechtzettingen door te voeren. 
 3. Rabbit Hunting, kijken naar de kaarten die nog zouden komen nadat een hand is afgerond, is niet toegelaten. Online is dit wel mogelijk omdat dit het spel niet vertraagd en omdat de speler individueel kan beslissen of hij of zij dat wenst. Live ligt dit moeilijker. 
 4. Het is verboden om een telefoon of toestel met wifi of 4G/5G connectie te gebruiken tijdens het spelen van een hand. Als de Floor of TD dit vaststelt kan uw hand doodverklaard worden zonder verdere reden. 
 5. Tijdens het spelen van het pokerspel wordt er enkel Nederlands, Frans of Engels gesproken. Andere talen zijn niet toegelaten tijdens het spelen van een hand of wanneer je aan tafel zit. Spreekt voor zich dat aan de bar of op het terras alles mogelijk is. 
 6. Bij een all-in situatie worden alle handen die live zijn in het hand geopend op het moment dat er geen betting meer mogelijk is. 
 7. Chips blijven altijd op tafel. Zet chips met een grotere waarde vooraan. Gebruik chips trays als je van seat moet wisselen. Chips die in tassen of broekzakken gestoken worden zullen per definitie dood verklaard worden. Ze worden verwijderd uit het spel. 
 8. Voor een live hand ingedeeld te krijgen moet je aan tafel zitten op de moment dat uw laatste kaart gedeeld wordt. Als je niet aan tafel zit op dat moment zal uw hand dood verklaard worden. 
 9. Samen spannen of chipdumping zal altijd leiden to poker technische sancties. In ernstige situaties zal er overgegaan worden tot diskwalificatie en heeft de speler geen recht meer op een payout. 
 10. Blindlevels van 20 minuten of langer hebben een Big Blind ante. Dit is een volledige ante tot en met de heads up, de ante heeft voorrang op de BB.
 11. 1 hand 1 speler, kaarten -dood of levend- worden NOOIT besproken tijdens een hand, ook duidelijke reacties die je kaarten verraden zijn niet toegestaan. Inbreuken hiertegen zullen altijd leiden tot sacties.
 12. 1 hand 1 speler, kaarten worden nooit getoond aan andere spelers of toeschouwers, anders is de hand dood.
 13. 1 hand 1 speler, er mag geen commentaar of advies gegeven worden tijdens het spelen. 

HUISREGLEMENT

Naast de poker-technische vormvereisten zijn er ook de huisregels van Pokahnights. Het is zeer belangrijk dat alle spelers deze regels naleven zodat iedereen in de club in alle comfort live club poker kan beleven zoals het moet.

 1. Beleefd, rustig en respectvol. We hebben het al meermaals gezegd maar dit is de essentie, niet enkel in de pokerclub. Think about it!
 2. Zorg voor materiaal. We hebben heel wat materiaal dat ter beschikking gesteld wordt. Behandel dit materiaal volgens de principes van de goede huisvader. 
 3. Hygiëne. Het is belangrijk dat alles hygiënisch verloopt. Was regelmatig jouw handen en zorg ervoor dat je verzorgd naar de club komt. Als je gebruik maakt van het sanitair zorg ervoor dat je dit netjes en proper achterlaat. 
 4. Geen eigen drank & eten. Het consumeren van eigen drank en eten is niet toegelaten in de club. De horeca inkomsten zijn de belangrijkste inkomsten van de club en ze zorgen ervoor dat we dag in, dag uit het best mogelijke clubaanbod kunnen garanderen. 
 5. Geen materiaal, drank of eten op tafel. De pokertafels in de rooms zijn zeer verzorgd. Het is verboden om drank, eten of ander materiaal dan pokermateriaal op deze tafels te plaatsen. 
 6. Kauwgom. Het is toegestaan om kauwgom te gebruiken maar als je er vanaf wil, gooi hem dan in de vuilbak. Niet op de grond, op het terras, in de rookersruimte of onder de tafel. 
 7. Rook-etiquette. Alle rooms van Pokahnights zijn rookvrij. Het is niet toegelaten om in de rooms te roken. Ook vapen of het gebruik van elektronische sigaretten is binnen verboden. Het is ook verboden om op de pokertafels zelf sigaretten te rollen. In elke room zijn er aangeduide plaatsen om te roken, maak gebruik van deze plaatsen. Zorg ervoor dat er niet geroepen wordt in de rookruimtes en dat alles netjes en ordelijk verloopt. Maak gebruik van de asbakken. Gooi geen peuken op de grond.
 8. Dress code. Er zijn geen zware of specifieke kledingvoorschriften. Iedereen kan zijn wie hij of zij is. Zorg er wel voor dat je geen netjes en verzorgd naar de club komt. Expliciete en aanstootgevend kledij zijn verboden.
 9. Drugs en Alcohol. Het gebruik van drugs is verboden. Overmatig gebruik van alcohol is niet toegelaten. Spelen onder invloed is niet toegelaten en zal altijd leiden tot uitsluiting van het tornooi. De crew van Pokahnights heeft altijd het recht om verkoop van alcohol te weigeren. 
 10. Self-deal. De Pokahnights tornooien zijn self-deal. Zorg ervoor dat je een kleine basis hebt. Als je niet kan delen dan is dat geen ramp, er zijn altijd spelers in de club die je willen helpen. Soms zijn er tafels of events die wel gedeeld worden. Dit wordt door het vaste team gedaan of door vrijwilligers. Behandel deze mensen altijd met respect.
 11. Verbaal & Fysiek geweld. Elke vorm van verbaal en/of fysiek geweld wordt niet getolereerd aan de pokertafels van Pokahnights. Inbreuken zullen altijd leiden tot sancties. 
 12. Geloof, Afkomst, Politieke overtuiging. Er is plaats voor iedereen aan de tafeltjes van Pokahnights. Als je naar de club komt doe je dat met een open geest en respect voor iedereen. Tijdens het spel is er maar één wil die wet is en dat is die van Pokergoden. 
 13. Cameras. Er zijn verschillende camera’s in de rooms van Pokahnights. Indien nodig zullen beelden geraadpleegd worden om situaties te beoordelen. 

SANCTIES

Pokahnights vindt het zeer belangrijk dat het club reglement wordt nageleefd. Inbreuken tegen het reglement krijgen altijd een gepaste sanctie. Volgende sanctiemogelijkheden zijn er:

 • Waarschuwing. In vele gevallen zal er uiteraard eerst een waarschuwing gegeven worden zonder verdere gevolgen. Spelers die al een waarschuwing hebben gekregen zullen een sanctie krijgen. 
 • Poker-technische sancties. In sommige gevallen kan de Floor of TD beslissen om de speler gedurende 1 of meerdere handen uit te sluiten van het spel. Het is ook mogelijk dat een speler gediskwalificeerd wordt voor een tornooi. Spelers die gediskwalificeerd worden hebben geen recht op een terugbetaling van hun buy-in en ze hebben ook geen recht op een payout. 
 • Uitsluiting van de club. Als het nodig is worden spelers van minstens 3 maanden tot life-time uitgesloten van de club. Dit wil zeggen dat de speler gedurende een bepaalde periode of voor altijd niet langer welkom is aan de tafeltjes van de club. Fysiek geweld, fraude en valsspelen leiden altijd tot uitsluiting voor een lange periode of lifetime. 

Pokahnights is actief in de live club poker sector sinds 2009. In deze periode zijn er minder dan 10 life-time bans uitgesproken. Als iedereen zich aan de regels houdt dan kunnen we dit zo houden.